← Alle episodes

Episode

7

Handige tips en trics over meal prepping en over doen wat je graag doet met Stefanie Baert

November 9, 2023

In deze aflevering hebben we Stefanie Baert van Foodlove te gast. Zij is ongetwijfeld een foodlover, gespecialiseerd in receptontwikkeling, foodstyling en fotografie, mealprepping. Zij is auteur van het kookboek Ready, Set, Go. Via haar instagram, online cursussen en (e-)books, helpt ze je in no time gezonde gerechten op tafel te toveren.

In deze aflevering neemt Stefanie je mee in haar persoonlijk verhaal en groeiproces met Foodlove, hoe ze haar activiteiten telkens veranderde wanneer ze ervaarde dat ze iets niet meer graag deed. Ze geeft tijdens deze aflevering uiteraard ook waardevolle tips over vlotte en eenvoudige meal prepping om een gezondere levensstijl te kunnen verwezenlijken in een drukkere levensstijl.

Heb je vragen voor Stefanie Baert of benieuwd naar haar opleidingen? Neem dan zeker een kijkje op haar:

- ⁠webshop⁠ en website: https://www.foodlove.be/links

- ⁠Instagram⁠: @foodloveblog

Stefanie deelt met ons haar favoriet gezond go to recept:

Gado Gado

Ik maak mijn gado gado altijd anders, volgens wat ik in mijn koelkast heb zitten. De basis bestaat uit een eiwitbron naar keuze (zoals tofu, tempeh of eitjes), rijst of noodles en gelijk welke groente die je in huis hebt. Dit overgiet je met de lekkerste pindasaus ooit.

In het recept hieronder vind je enkele richtlijnen, maar pas het aan naar je eigen smaken en goesting.

In het Traybake E-book vind je trouwens een bakplaatvariant van dit gerecht, waarbij je alles op één bakplaat bereidt. Snel en gemakkelijk!

Ingrediënten voor 3 porties

  • 250 gr gekruide tofureepjes of gerookte tempeh en/of 3 gekookte eitjes
  • 1 kleine broccoli, in roosjes en de stam geschild en in blokjes
  • 2 wortels, in schijfjes
  • 1/2e komkommer, in linten of schijfjes
  • ijst of noedels voor erbij, maar de kroepoek maakt het al lekker vullend
  • Enkele eetlepels geroosterde pinda’s
  • Bosje koriander, fijngehakt
  • Enkele partjes limoen
  • Bak de tofu of tempeh in wat rijstolie. Kruid indien nodig met wat sojasaus en sesamolie
  • Kook of stoom de groenten beetgaar
  • Verdeel de groenten, rijst/noodles en tofu/tempeh/eitjes over drie borden. Serveer met de pindasaus (zie recept hieronder) en werk af met pindanoten, koriander en limoen

Voor de pinda-gembersaus:

  • 5 eetlepels pindakaas
  • 1 à 2 tl geraspte gember
  • 75 ml water
  • 1 el zoute sojasaus
  • 1/2 el ahornsiroop
  • 1 tl sesamolie
  • Sriracha of andere chilisaus, naar smaak
  • Enkele druppels limoensap
  • Snuifje zout

Giet alle ingrediënten voor de pindasaus in een kom en meng met een garde tot een homogene saus. Het gaat eerst raar klonteren, maar het komt goed! Proef en kruid bij naar smaak. Voeg meer water toe als je een lopende saus wilt.

Heb je vragen voor mij of heb je zelf een interessant verhaal te delen, contacteer mij op instagram @radiooyo of via mail phaedra@oyobar.be.

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt met de hulp van Bold House (locatie), Bold Media (video en montage).

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt met de hulp van Bold House (locatie), Bold Media (video en montage).

⁠⁠boldhouse.space⁠⁠

⁠⁠boldmedia.be⁠

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.